Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

GLEDALIŠKI ABOMNA v Radencih obsega 4 dogodke, od tega 3 gledališke predstave in koncert mladih glasbenikov. Predstave bodo ob petkih v popoldanskem času (ob 19.00 uri) in si jih bomo ogledali v Kongresni dvorani hotela Radin.
Vabimo vas, da se s svojimi aktivnostmi pridružite dogodkom v času Evropskega tedna športa, ki bo od 23.09. do 30.09.2019 in ki v Sloveniji poteka peto leto.
Evropskemu tednu športa, ki ga po vsej Evropi obeležujemo med 23. in 30. septembrom, se tudi letos pridružuje Slovenija. Projekt je iniciativa Evropske komisije, katere namen je spodbuditi državljane in državljanke, da so gibalno aktivni. Ne le v tem tednu, temveč vse leto. Predvsem želimo spodbuditi tiste skupine, ki gibalne dejavnosti ne vključujejo v svoj vsak dan in s tem ogrožajo svoje zdravje ter dobro počutje.
V Radencih smo v soboto 11.5.2019, teden dni pred Maratonom treh src, pričeli s predmaratonskimi dogajanji na najlepši način -  z najmlajšimi, z izvedbo prve Mini olimpijade za otroke, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole. Dogodek smo izvedli s sodelovanjem Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ). Prireditve so se udeležili otroci osnovne šole Kajetana Koviča Radenci, OŠ Kapela in OŠ Gornja Radgona. Skupaj je bilo aktivnih 138 otrok. Zbrane sta pozdravila podžupan Občine Radenci, Miran Jelen in direktor ZTIŠ Radenci, ki je bil pobudnik za organizacijo prve Mini olimpijade v Radencih.
Evropskemu tednu športa, ki ga po vsej Evropi obeležujemo med 23. in 30. septembrom, se tudi letos pridružuje Slovenija. Projekt je iniciativa Evropske komisije, katere namen je spodbuditi državljanke in državljane, da so gibalno aktivni. Ne le v tem tednu, temveč vse leto. Predvsem želimo spodbuditi tiste skupine, ki gibalne dejavnosti ne vključujejo v svoj vsakdan in s tem ogrožajo svoje zdravje ter dobro počutje.
Spoštovani, obveščamo vas, da vsa društva (in zveze društev), ki vam je bil priznan status društva v javnem interesu na področju športa najkasneje do 31. 3. 2019 ministrstvu posredujete izpolnjene obrazce: 1. Izjavo glede izpolnjevanja pogojev, ki veljajo za podelitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu po Zakonu o nevladnih organizacijah (Izjava) 2. Poročili o delu za leti 2017 in 2018 (DJI poročilo) 3. Program dela za leto 2019 in 2020 (DJI program)
Projekt Usposabljanje strokovnih delavcev v športu, ki ga delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, delno pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, je letos brezplačen, namenjen je zaposlenim osebam, izvajal pa se bo vse do leta 2022.
Spoštovani, Leto 2018 se počasi poslavlja, skupaj smo v pričakovanju leta 2019 in vaših prireditev, ki se bodo odvijale v naslednjem letu. V ta namen tudi letos pripravljamo celoleten Koledar prireditev občine Radenci. Zato vas vabimo, da nam do sobote, 29.12.2018 posredujete podatke o prireditvah, ki jih planirate na območju občine Radenci v letu 2019. Prosimo vas, da nam posredujete tudi sliko prireditve, ki jo boste vnesli v priloženi obrazec. Vaše prireditve bodo objavljene na naši spletni strani (www.ztsradenci.si), na spletni strani moja občina, v info kiosku (nahaja se na AP Radenci, Zdravilišče Radenci, Občini Radenci), tedensko in mesečno bodo posredovane po naši bazi e-naslovov, objavljene bodo v tiskanem regijskem koledarju prireditev, ki izhaja na vsaka 2 meseca… Izpolnjene obrazce nam posredujte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Obrazec <- KLIK
Razpis Fundacije za športnike, ki jo je z namenom dodeljevanja finančne podpore mladim športnikom iz socialno šibkih okolij, ustanovil Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. 
16. oktobra 2018 je bila v Ljubljani v Železniškem muzeju svečanost ob Dnevu Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, ki je bil ustanovljen 15. oktobra 1991.
Obveščamo Vas, da je razpis Fundacije za financiranje športnih organizacij Republike Slovenije odprt od 12.10.2018 in traja do 12.11.2018. Več na www.fundacijazasport.org.
MINI GLEDALIŠKI ABOMNA v Radencih bo obsegal 2 predstavi. Predstave bodo v popoldanskem času (ob 19:00 uri) in si jih bomo ogledali v Kongresni dvorani hotela Radin.
CICI-GIB 2018 - dan športa za najmlajše (za otroke letnik 2013 in mlajše ) DATUM: torek, 2. oktober 2018 s pričetkom ob 9.uri KRAJ: vrtec Radenski mehurčki Radenci DATUM: sreda, 3. oktober 2018 s pričetkom ob 9.uri KRAJ: v Enoti vrtca Grozdek Kapela IZVAJALEC: Vrtec Radenski mehurčki Radenci in Vrtec Grozdek Kapela ter ZTIŠ Radenci

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw